وزیر دارایی روسیه طی اظهاراتی تأکید کرد: تسویهحسابهای تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابلاعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی که ممکن است هر لحظه تراکنشها را متوقف کنند، فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از راشاتودی، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، طی اظهاراتی تأکید کرد: تسویهحسابهای تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابلاعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی که ممکن است هر لحظه تراکنشها را متوقف کنند، فراهم میکند.
بر اساس این گزارش، کشورهای عضو بریکس طی سالهای اخیر به تلاش خود برای کاهش وابستگی به ارزهای واسط در تجارت دوجانبه سرعت بخشیدهاند، بهویژه پس از آنکه تحریمهای غرب باعث مسدود شدن ذخایر ارزی روسیه در قالب دلار و یورو در پی تشدید درگیری اوکراین در سال 2022 شد.
سیلوانوف روز یکشنبه در حاشیه هفدهمین نشست سران بریکس در شهر ریودوژانیروی برزیل، در گفتوگو با شبکه راشاتودی گفت مسکو آمادگی دارد سازوکارهایی برای کاهش خطرات ناشی از تحریمها ارائه دهد.
این موضوع پیشتر در همان روز در نشست مدیران بانک توسعه جدید (NDB) نیز بررسی شده بود. این بانک در سال 2015 توسط کشورهای بریکس برای پاسخ به نیازهای کشورهای در حال توسعه تأسیس شد.
سیلوانوف اظهار داشت این سازوکارها شامل زیرساختهای مالی غرب یا تسویهحساب با ارز کشورهایی که علیه روسیه تحریم وضع کردهاند، نخواهد بود و بانک توسعه جدید را از خطرات احتمالی مصون خواهد داشت.
وی درباره استفاده فزاینده از ارزهای ملی در تجارت بریکس گفت: این نوع تسویهحسابها «قابلیت اعتماد و استقلال خود را از نهادهای مالی غربی اثبات کردهاند؛ نهادهایی که همانطور که دیدیم، میتوانند در هر لحظه پرداختها را متوقف کنند.»
سیلوانوف در ادامه تصریح کرد که این تراکنشها از طریق بانکهایی با ارتباط مستقیم کارگزاری انجام میشوند و از سامانههای تحت کنترل غرب عبور نمیکنند.
وی افزود گسترش این ارتباطات، کلید حفظ گردش تجاری و تضمین تسویهحساب تجاری روان میان کشورهاست.
پس از آنکه بانکهای بزرگ روسیه در سال 2022 از سامانه سوئیفت حذف شدند، مسکو و بسیاری از شرکای تجاریاش تلاشها برای فاصلهگیری از نظام مالی غرب را تشدید کردند.
این گزارش حاکی است که بانکها و شرکتهای جهان بهدنبال استفاده از بسترهای مالی و بانکی جایگزین، مانند سامانههای پیامرسان مالی غیرسوئیفت، هستند و روزبهروز بیشتر از ارزهای ملی در تسویههای تجاری بهره میبرند.
سیلوانوف در اشارهای به تجارت با چین گفت که حجم مبادلات افزایش یافته است و احتمالاً همچنان رو به رشد خواهد بود. بهگفته وی، مبادلات دوجانبه در سال گذشته به 245 میلیارد دلار رسید و تقریباً تمام تراکنشها اکنون با روبل و یوان انجام میشود.
انتهای خبر/177727/
- گزارش راهبردی | بازخوانی انتقادی عملکرد اقتصادی دولت اصلاحات از 1376 تا 1384
- هستهای در کشاورزی ـ 10| مدیریت بیماریهای ویروسی دام با پرتودهی هستهای
- صیدی: وظیفه ماست از همه سهامداران فعال حمایت کنیم و اجازه ندهیم از بازار خارج شوند
- سفر نتانیاهو به آمریکا؛ تفاهمنامه ای مهم تر از موضوع جنگ و آتش بس با ایران!
- مستمری تیر مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد
- نیت خیر، نتیجه شوم
- همدستی شورای رقابت با خودروسازان علیه منافع مردم؟
- آغاز پیش فروش بلیت قطارهای اربعین از هفته آینده
- بورس در لبه سقوط یا بازگشت؟/ خط اعتباری فعلاً بیاثر، اما بازار در محدوده ارزندگی
- آخرین قیمتها در بازار تجاری/ دلار توافقی 71هزار و 536 تومان شد
- گردشگری سلامت زیر تیغ تحول؛ هدفگذاری درآمد 6 میلیارد دلاری
- علت صدای انفجار در چیتگر چه بود؟
- مشاوره پزشکی روش جدید تخلیه اطلاعاتی مردم ایران توسط موساد
- اعلام زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
- چرایی رد طرح "تشدید مجازات جاسوسی" توسط شورای نگهبان/ چرا این طرح مهم تصویب نشد؟
- محیط زیست وجود آرسنیک و سیانور در گردوغبار تالاب بندعلیخان را تکذیب کرد
- معاینه سگهای هلال احمر با نظارت سازمان محیط زیست؛ همراهان وفادار امدادونجات تیمار شدند
- تنفس هوای ناسالم برای گروههای حساس در تهران
- واکسن تب برفکی ایرانی؛ نتیجه 5 سال تحقیق دانشمندان هستهای
- استفاده مردم 160 کشور از "خدمات گردشگری سلامت ایران" در سال 1403