دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۵
الاثنين ١٥ ذی‌الحجه ١٤٤٧
Monday 01 June 2026
متن خبر

برگزیدگان سینمای آلمان معرفی شدند/ ۱۰ جایزه برای «صدای سقوط»

دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۵
برگزیدگان سینمای آلمان معرفی شدند/ ۱۰ جایزه برای «صدای سقوط»
مراسم جوایز سینمای آلمان در برلین، فراتر از یک رویداد هنری، به صحنه‌ای برای سیاست، پشیمانی و غافلگیری تبدیل شد. فیلم «صدای سقوط» ساخته ماشا شیلینسکی با فتح تمام ۱۰ شاخه‌ای که نامزد شده بود، رکورد شکست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آگاه، در شبی که پیش‌بینی می‌شد «صدای سقوط» (به کارگردانی ماشا شیلینسکی) بدرخشد، هیچ‌کس انتظار نداشت این فیلم درام تاریخی، تمام جوایز بخش‌هایی را که نامزد شده بود، از آن خود کند.

این دومین فیلم بلند شیلینسکی که سال پیش در کن جایزه هیئت داوران را گرفته بود، با ۱۱ نامزدی وارد رقابت لولای ۲۰۲۶ شد و در نهایت ۱۰ جایزه از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن مکمل (لنا اورزندوفسکی) و بهترین فیلمبرداری را به خانه برد.

تنها رقیب جدی‌اش، «نامه‌های زرد» ساخته ایلکر چاتک (برنده جایزه جشنواره برلین)، تقریباً نادیده گرفته شد و فقط نقره‌ای لولا برای بهترین فیلم و جایزه بهترین موسیقی متن (ماروین میلر) را دریافت کرد.

اما شگفتی بزرگ شب، کمدی «اوه، این خلاء غیرقابل توصیف» ساخته سیمون ورهوفن بود. این فیلم دو جایزه بازیگری گرفت: یکی برای مایکل ویتنبورن (بهترین بازیگر نقش مکمل مرد) و دیگری برای سینتا برگر ۸۵ ساله، بانوی بزرگ سینمای آلمان که مادر کارگردان هم هست. برگر برای اولین بار در کارنامه‌اش لولا را به عنوان بهترین بازیگر زن دریافت کرد.

 آگوست دیل هم برای نقش یوزف منگله در فیلم «ناپدید شدن یوزف منگله» (کریل سربرنیکوف) جایزه بهترین بازیگر مرد را گرفت.

سیاست و احساسات در سالن

مراسم که با اجرای کریستین فریدل (بازیگر «منطقه مورد علاقه») برگزار شد، به طرز غیرمنتظره‌ای احساسی و به شدت سیاسی بود. اوج آن زمانی بود که تریشیا تاتل، مدیر جشنواره فیلم برلین، برای اهدای جایزه بهترین کارگردان روی صحنه آمد و تماشاگران ایستاده او را تشویق کردند.

تاتل که اوایل سال ۲۰۲۶ به دلیل دفاع از فیلمسازان طرفدار فلسطین نزدیک بود شغلش را از دست بدهد و مطبوعات راست‌گرا کمپینی برای برکناری او به راه انداخته بودند، در مراسم لولا مورد حمایت قاطع جامعه سینمایی قرار گرفت.

اینگو فلیس، تهیه‌کننده «نامه‌های زرد» هم در سخنرانی خود، مستقیماً ولفرام وایمر (وزیر فرهنگ آلمان که در سالن حضور داشت) را به خاطر فشار بر تاتل برای استعفا، مورد انتقاد شدید قرار داد.

وندرس و پشیمانی از گذشته

ویم وندرس، کارگردان ۸۰ ساله پاریس، تگزاس و روز‌های عالی، جایزه افتخاری یک عمر دستاورد هنری را دریافت کرد. اما او به جای سخنرانی معمول، از خود انتقاد کرد.

فهرست برندگان اصلی:

بهترین فیلم (لولا طلایی): «صدای سقوط» – ماشا شیلینسکی

بهترین کارگردان: ماشا شیلینسکی

بهترین بازیگر مرد: آگوست دیل («ناپدید شدن یوزف منگله»)

بهترین بازیگر زن: سینتا برگر («اوه، این خلاء غیرقابل توصیف»)

بهترین فیلم کودک: «پسر سیرک»

جایزه یک عمر دستاورد هنری: ویم وندرس

جایزه تماشاگران: «قایق مانیتو» (مایکل «بولی» هربیگ)

انتهای خبر/252392/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر