یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵
الأحد ٠٣ ربیع‌الاول ١٤٤٨
Sunday 16 August 2026
متن خبر

شوک بنزینی دولت از دروازه بورس؛ بنزین سوپر لیتری ۸۹ هزار و ۷۰۰ تومان| آیا آزادسازی بنزین معمولی ایستگاه بعدی است؟

یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵
شوک بنزینی دولت از دروازه بورس؛ بنزین سوپر لیتری ۸۹ هزار و ۷۰۰ تومان| آیا آزادسازی بنزین معمولی ایستگاه بعدی است؟
گرانی چراغ‌خاموش سوخت با اسم رمز مکانیزم عرضه و تقاضا ادامه دارد؛ در حالی که افکار عمومی درگیر مشکلات معیشتی است، دولت با عرضه بنزین سوپر وارداتی با قیمت سرسام‌آور در بورس انرژی، عملاً پای بخش خصوصی را برای پیاده‌سازی سیاست‌های تورم‌زای خود به میدان کشیده است.

به گزارش آگاه به نقل از ایرنا، بر اساس اعلام تابلوی تالار نفت، گاز و حامل‌های انرژی رینگ داخلی بورس انرژی ایران قرار است در معاملات ۲۸ مرداد این بورس، ۲۴۰ هزار لیتر بنزین ویژه (سوپر) وارداتی به قیمت پایه هر لیتر ۸۹ هزار و ۷۰۰ تومان عرضه شود. قیمت کف ۸۵ هزار و ۲۱۵ تومان و سقف ۹۴ هزار و ۱۸۵ تومان تعیین شده است.

نخستین عرضه بنزین ویژه در معاملات ۲ آذر ۱۴۰۴ بورس انرژی به قیمت هر لیتر ۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان انجام شد؛ از ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ قیمت هر لیتر بنزین ویژه به ۷۲ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته بود و این رقم تا ۲۳ اردیبهشت امسال ادامه داشت؛ همچنین از ۱۹ خرداد هر لیتر بنزین ویژه ۷ هزار تومان افزایش قیمت داشت و به ۷۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. از ۲۹ خرداد نیز قیمت بنزین سوپر در بورس انرژی به ۸۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.

به باور کارشناسان حوزه انرژی یکی از تحولات کلیدی در حوزه بنزین‌های با کیفیت، خروج تدریجی از مدل عرضه رانتی و حرکت به سمت مکانیزم عرضه و تقاضاست که عرضه بنزین سوپر در بورس انرژی پای بخش خصوصی را به این فرآیند باز کرد به طوری که اکنون هشت شرکت خصوصی دارای مجوز مسئولیت توزیع این فراورده را بر عهده گرفته‌اند.

این مدل در صورت موفقیت می تواند الگویی برای آزادسازی تدریجی واردات سوخت‌های خاص باشد و زمینه را برای جذاب سازی بازارهای سوخت، تنوع بخشی به انتخاب سوخت‌های جایگزین و با کیفیت بالا و کاهش فشار بر تامین سوخت یارانه ای و بنزین را فراهم سازد.

 

بنزین سوپر ۲۸ مرداد در بورس عرضه می شود

انتهای خبر/269438/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر