یکشنبه ۰۱ شهریور ۱۴۰۵
الأحد ١٠ ربیع‌الاول ١٤٤٨
Sunday 23 August 2026
متن خبر

حبیبی: زیرساخت‌های اجرای «طرح نوین تغذیه» در دانشگاه‌های علوم پزشکی فراهم می‌شود/ اختصاص ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه غذا در سال جدید تحصیلی

شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵
حبیبی: زیرساخت‌های اجرای «طرح نوین تغذیه» در دانشگاه‌های علوم پزشکی فراهم می‌شود/ اختصاص ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه غذا در سال جدید تحصیلی
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت از پیگیری اجرای طرح نوین تغذیه در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: دولت ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه غذا در سال جدید تحصیلی به وزارت بهداشت اختصاص خواهد داد.

مسعود حبیبی، معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار آگاه، با اشاره به رویکرد وزارت علوم برای پرداخت مستقیم هزینه غذا به کارت دانشجویی، این طرح را اقدامی ارزشمند و در راستای افزایش رفاه دانشجویان دانست و افزود: این مدل که باعث افزایش کیفیت غذای دانشجویی و فرصت انتخاب به دانشجویان می‌شود، به دلیل پرداخت آنلاین به پیمانکار، فرایند تسویه مالی را نیز سرعت می‌بخشد. وزارت بهداشت در همین راستا، در حال بررسی ابعاد اجرایی و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی این طرح در دانشگاه‌های علوم پزشکی است تا دانشجویان این حوزه نیز از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: دولت در سال تحصیلی جدید ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه غذا به دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص خواهد داد. 

به گزارش خبرنگار آگاه، اجرای این طرح تحولی که بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۵ و با محوریت پرداخت مستقیم یارانه به دانشجویان طراحی شده، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویان برای سال تحصیلی جدید است. در این الگوی نوین، یارانه‌هایی که پیش‌تر به‌صورت متمرکز به دانشگاه‌ها پرداخت می‌شد، اکنون در قالب اعتبار در کیف پول الکترونیک دانشجویان تعریف شده است؛ به این ترتیب دانشجو با پرداخت سهم خود هنگام رزرو، بلافاصله از اعتبار یارانه‌ای دولت بهره‌مند می‌شود.

برای تحقق این طرح، تأمین مالی گسترده‌ای پیش‌بینی شده است؛ به طوری که علاوه بر تخصیص ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه تغذیه برای حوزه علوم پزشکی، در ردیف مربوط به وزارت علوم نیز ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح نوین تغذیه و ۴.۵ هزار میلیارد تومان نیز برای پوشش آثار تورمی در نظر گرفته شده است. البته باید تأکید کرد که اعتبار شارژ شده در کیف پول دانشجویان، صرفاً برای استفاده از خدمات تغذیه قابل بهره‌برداری است و امکان استفاده از آن برای سایر خدمات دانشجویی وجود ندارد.

تغییر به این مدل نوین، علاوه بر شفافیت مالی، با هدف جلوگیری از اسراف منابع نیز صورت گرفته است. چرا که بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد در روش‌های سنتی شاهد دورریز ۷ تا ۱۰ درصدی غذای طبخ‌شده بودیم؛ به عنوان مثال در دانشگاه بزرگی مانند دانشگاه تهران، روزانه حدود ۲۰ هزار پرس غذا پخت و توزیع می‌شد که ۱۰ درصد آن، معادل ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان در روز، هدر می‌رفت. بنابراین، اجرای این طرح با واقعی‌سازی تقاضا، مانع از این هدررفت منابع خواهد شد.

در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار دانشجوی دوره‌های روزانه در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم تحصیل می‌کنند که مشمول این طرح بوده و می‌توانند از یارانه تغذیه استفاده کنند. پیش‌بینی‌های اولیه برای آغاز سال تحصیلی جدید نشان می‌دهد که برای وعده صبحانه حدود ۱۲۰ هزار تومان، برای وعده ناهار یا غذا‌های پرهزینه حدود ۳۵۰ هزار تومان و برای وعده شام یا غذا‌های متوسط هزینه حدود ۲۵۰ هزار تومان یارانه به حساب دانشجویان منظور خواهد شد تا با آزادی عمل بیشتری نسبت به انتخاب وعده غذایی خود اقدام کنند.

انتهای خبر/270943/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر