پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۵
الخميس ١١ جمادی‌الاولی ١٤٤٨
Thursday 22 October 2026
متن خبر

ابهام در روند انتخابات فدراسیون بسکتبال/ چرا سرپرست مستقل معرفی نشد؟

چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵
ابهام در روند انتخابات فدراسیون بسکتبال/ چرا سرپرست مستقل معرفی نشد؟
روند برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون بسکتبال با توجه به معرفی نشدن سرپرست مستقل این فدراسیون دارای ابهام است.

به گزارش خبرگزاری آگاه، آغاز ثبت‌ نام نامزدهای ریاست فدراسیون بسکتبال از سوی فدراسیونی که جواد داوری سرپرستی آن را برعهده دارد، پرسش‌های تازه‌ای درباره استقلال روند انتخابات و نحوه اجرای مقررات وزارت ورزش و جوانان ایجاد کرده است.

در حالی که وزارت ورزش و جوانان در تاریخ ۳۰ اردیبهشت‌ ماه امسال، همزمان با برگزاری مجمع فوق‌العاده فدراسیون بسکتبال، اعلام کرده بود برای جلوگیری از لطمه دیدن این رشته، انتخابات ریاست فدراسیون به بعد از بازی‌های آسیایی موکول خواهد شد، اکنون انتشار اطلاعیه ثبت نام از نامزدهای ریاست فدراسیون، ابهام‌های تازه‌ای را درباره نحوه برگزاری این انتخابات به وجود آورده است.

در جریان مجمع فوق‌العاده ۳۰ اردیبهشت ماه، جواد داوری، رئیس پیشین فدراسیون بسکتبال، به‌عنوان سرپرست این فدراسیون معرفی شد. با این حال مطابق مقررات و رویه‌های مورد استناد در حوزه انتخابات فدراسیون‌های ورزشی، موضوع برگزاری انتخابات توسط سرپرستان همواره محل بحث بوده و انتظار می‌رفت پس از پایان بازی‌های آسیایی، وزارت ورزش و جوانان با معرفی سرپرستی مستقل، زمینه برگزاری انتخاباتی بی‌طرفانه را فراهم کند.

ضرورت معرفی سرپرستی مستقل

با وجود این انتظار، فدراسیون بسکتبال امروز (۲۹ مهر ۱۴۰۵) با انتشار فرم ثبت‌نام نامزدهای ریاست در وب‌سایت رسمی خود اعلام کرد که فرایند نام‌نویسی از داوطلبان ریاست فدراسیون از دوم تا سیزدهم آبان ماه انجام خواهد شد. تصمیمی که واکنش‌ها و پرسش‌های متعددی را در میان اهالی بسکتبال و جامعه ورزش به دنبال داشته است. اگر قرار بود فرایند انتخابات با همین سازوکار آغاز شود، چرا این اقدام از همان اردیبهشت‌ ماه انجام نشد و پس از گذشت حدود هشت ماه، بار دیگر موضوع انتخابات همان است که بود؟ آیا معاون ورزش قهرمانی آن روز اشتباه کرد یا امروز هم در محاسبات برگزاری مجامع فدراسیون‌ها دچار اشتباه شده است؟ آیا در این مدت، ضرورت معرفی سرپرستی مستقل برای برگزاری انتخاباتی شفاف و بی‌طرفانه مورد بررسی قرار گرفته است؟

مطرح شدن گزینه‌های احتمالی سرپرستی

این ابهام زمانی پررنگ‌تر می‌شود که مشابه همین وضعیت در فدراسیون تیراندازی با کمان تکرار شده و پرسش‌هایی را درباره چگونگی اجرای ضوابط و تضمین استقلال انتخابات ایجاد کرده است. در روزهای گذشته، نام برخی چهره‌ها از جمله فرامرز کیانی‌زاده و محمد اسدمسجدی نیز به عنوان گزینه‌های احتمالی سرپرستی فدراسیون بسکتبال مطرح شده بود. دهان به دهان چرخیدن این نام‌ها نشان می‌داد بحث انتخاب سرپرست جدید در محافل ورزشی مورد توجه قرار دارد. با این حال، تاکنون معرفی سرپرست مستقلی که مسئولیت برگزاری فرایند انتخابات را برعهده بگیرد، به نتیجه نرسیده است.

جامعه بسکتبال همواره بر ضرورت برگزاری انتخاباتی شفاف، عادلانه و به دور از هرگونه شائبه جانبدارانه تأکید داشته است. از همین رو، انتظار می‌رود وزارت ورزش و جوانان درباره مبنای تصمیم اخیر، نحوه آغاز فرایند ثبت‌نام نامزدها و علت معرفی نشدن سرپرست مستقل، توضیحات روشنی ارائه کند. پاسخ روشن به این پرسش‌ها می‌تواند از شکل‌گیری شائبه‌های بیشتر جلوگیری کند و اعتماد جامعه بسکتبال به روند انتخابات را افزایش دهد. انتخاباتی که انتظار می‌رود پیش از هر چیز بر پایه قانون، شفافیت و رعایت عدالت برگزار شود.

انتهای خبر/284194/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر