رئیسجمهور آمریکا طی اظهاراتی هشدار داد که جنگ تجاری وی هنوز به پایان نرسیده و بهزودی موج جدیدی از تعرفهها اعمال خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از سیانان، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا طی اظهاراتی هشدار داد که جنگ تجاری وی هنوز به پایان نرسیده و بهزودی موج جدیدی از تعرفهها اعمال خواهد شد.
وی در پایان سفرش به خاورمیانه در روز جمعه گفت که مذاکرات تجاری با کشورها بسیار کند پیش میرود و آمریکا نمیتواند با همهی کشورهایی که مایل به عقد توافق تجاری هستند، همزمان وارد مذاکره شود.
ترامپ هشدار داد که تنها چند هفته دیگر به کشورها فرصت میدهد، و پس از آن، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری و هاوارد لاتنیک وزیر بازرگانی آمریکا، تعرفههای جدید را به شرکای تجاری این کشور اعلام خواهند کرد.
ترامپ در یک میزگرد اقتصادی در ابوظبی گفت: در حال حاضر، 150 کشور میخواهند با ما توافق کنند، اما نمیشود با همه دیدار داشت. پس در یکی دو هفته آینده، اسکات و هاوارد نامههایی ارسال خواهند کرد و به کشورها میگویند که برای تجارت در آمریکا چقدر باید بپردازند؛ البته ما بسیار منصف خواهیم بود.
ترامپ در تاریخ 9 آوریل تصمیم گرفت تعرفههای سنگینی را که قبلاً در 2 آوریل اعلام کرده بود، برای 90 روز متوقف کند. او این کار را انجام داد تا کشورهایی که میخواهند با آمریکا توافق تجاری ببندند، فرصت مذاکره داشته باشند. به گفته مقامات دولت وی، حدود 100 کشور برای مذاکره اعلام آمادگی کردهاند و این باعث شده تیم مذاکره تجاری آمریکا با فشار زیادی روبهرو شود تا در این مدت کوتاه بتواند با آنها به توافق برسد.
در صورت عدم دستیابی به توافق، ترامپ میتواند تعرفههای متقابل را که برخی از آنها تا 50 درصد میرسد، اعمال کند. البته این تعرفهها در عمل کاملاً متقابل نیستند و کشورهایی که تراز تجاری بسیار منفی با آمریکا دارند، بار سنگینی از این تعرفهها را متحمل خواهند شد.
ترامپ افزود: شاید بگویند میتوانند اعتراض کنند، اما واقعیت این است که نمیتوانیم با این تعداد کشور دیدار داشته باشیم. ما تلاش میکنیم منصف باشیم.
او پیشتر نیز ایدهی تعیین یکطرفهی تعرفهها را مطرح کرده بود. در 23 آوریل، ترامپ در دفتر بیضیشکل کاخ سفید گفت که کشورهایی که در چند هفته آتی برای مذاکره وارد عمل نشوند، دولت آمریکا «تعرفه» را برایشان تعیین خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، تا این لحظه، دولت ترامپ موفق به اعلام دو چارچوب جدید برای مذاکرات تجاری خود شده که به کاهش تعرفه یا کاهش موانع تجاری منجر شده است: نخست با بریتانیا، که در اوایل ماه جاری اعلام شد؛ دوم با چین که توسط بسنت و نماینده تجاری آمریکا «جمیسون گریر» در ژنو نهایی شد.
انتهای خبر/164605/
- با ۱۵ درصد بودجه عمرانی نمیتوان کشور را اداره کرد / استیضاح همتی بیشتر سیاسی بود تا اقتصادی
- باید از تمام ظرفیتها برای رفع مشکلات اقتصادی کردستان استفاده کرد
- نقش بیبدیل بوشهر در اقتصاد دریامحور
- لزوم توسعه فعالیتهای بخش تعاون در حوزههای مختلف اقتصادی
- تصویب ۱۲ طرح اقتصادی، کشاورزی و خدماتی در لرستان
- ترامپ: جنگ تجاری با کشورها هنوز تمام نشده است
- پروژههای گردشگری؛ محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی در شیراز
- قاچاق سوخت یک شبکه اقتصادی پنهان و سازمانیافته است/ اقتصادِ شوک و نقش بازیگران پنهان
- فرزین خبر داد: عرضه اوراق مرابحه ارزی ایران در بورس مسکو
- تجار و صاحبان کالا موتور محرکه اقتصاد دریامحور هستند
- تدوین سند توسعهای فرهنگی اجتماعی لرستان
- تشکیل 19پرونده احتکار برنج/گرانفروشی نان در صدر شکایات تهران
- آغاز امتحانات نهایی از فردا/ توصیههایی برای دانشآموزان
- شناسایی 141 مورد ابتلا به سرخک در کشور/ چهافرادی در خطرند؟
- دستگیری 2 مدیر در حادثه بندر رجایی/ ثبت درخواست توبه "تتلو"
- ماهواره "ناهید2" با فناوری ایرانی تا 5 سال در مدار میماند
- 21 مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور
- ورود پلیس فتا به تبلیغ عمل "تغییر رنگ چشم" و آمپولهای لاغری
- عرضه داروهای نوزادان در سیسمونیفروشیها ممنوع است
- تنفس هوای قابل قبول در تهران