توسعه اقتصادی در منطقه خلیجفارس جایگزین نگاه امنیتی شده است/ امیدواریم شاهد افزایش سهم ایران در تجارت با عربستان باشیم
توسعه اقتصادی در منطقه خلیجفارس جایگزین نگاه امنیتی شده است/ امیدواریم شاهد افزایش سهم ایران در تجارت با عربستان باشیم
علیرضا عنایتی پنجشنبه، اول خرداد در اجلاسیه منطقهای دیپلماسی اقتصادی که در شیراز در حال برگزاری است، با اشاره به اهمیت رویکرد همسایگی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، گفت: سیاست همسایگی، یکی از اصول راهبردی جمهوری اسلامی ایران بوده و تنها در سطح پایتختها محقق نمیشود، بلکه حضور و نقشآفرینی استانها در تحقق این سیاست یک اصل بنیادین است.
وی با قدردانی از مسئولان استان فارس برای میزبانی از این نشست منطقهای، افزود: وقتی از سیاست همسایگی صحبت میشود، معنا ندارد که استانها در آن نادیده گرفته شوند. باید ظرفیتهای محلی، استانداران، مقامات منطقهای و بخش خصوصی در این مسیر نقشآفرینی کنند.
عنایتی با بیان اینکه وزارت امور خارجه در این مسیر تنها وظیفه مذاکره ندارد بلکه باید زمینهسازی کند، گفت: روابط دولتها باید در کنار روابط مردمی و پیوندهای اقتصادی، تجاری و گردشگری معنا پیدا کند. آنگاه است که میتوان گفت سیاست همسایگی واقعی و مردمی شده است.
سفیر ایران در عربستان با تأکید بر مردمیسازی مناسبات، گفت: حضور مستقیم مردم، فعالان اقتصادی، تجار و نهادهای غیردولتی باید مکمل روابط سیاسی باشند. نشستهایی از این دست فرصتی برای تقویت این لایه مهم از دیپلماسی اقتصادی است.
وی با اشاره به تغییر نگرش امنیتی در منطقه خلیج فارس بیان کرد: در سالهای اخیر شاهد آن هستیم که کشورهای منطقه بهجای نگاه امنیتی صرف، به دنبال امنیت مبتنی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند. این یک تغییر پارادایم اساسی است که فرصتهای تازهای برای جمهوری اسلامی ایران فراهم میآورد.
عنایتی افزود: برخی کشورها در منطقه سندهای توسعهای تا سال ۲۰۵۰ تدوین کردهاند. این نشان میدهد که منطقه در حال عبور از رویکرد ژئوپلیتیکمحور به سمت رویکرد توسعهمحور است. ایران نیز با داشتن ظرفیتهای منحصربهفرد، از جمله کریدورهای ترانزیتی، میتواند حلقه وصل میان شمال، جنوب و غرب منطقه باشد.
وی تاکید کرد: همکاری اقتصادی ایران با عربستان، امارات، عمان و دیگر کشورهای منطقه، نباید صرفاً دوجانبه باشد؛ بلکه باید به سوی شکلگیری یک شبکه همگرایی اقتصادی منطقهای حرکت کنیم.
عنایتی گفت: حجم تجارت میان ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عراق، امارات و عمان بیش از ۴۰ میلیارد دلار است. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد افزایش سهم ایران در تجارت با عربستان نیز باشیم.
وی در پایان ضمن قدردانی از مسئولان و برگزارکنندگان این نشست، گفت: این فرصتها، بستری برای تحقق همکاریهای گسترده و پایدار در منطقه است؛ وزارت امور خارجه نیز آمادگی دارد از این رویکرد پشتیبانی کامل به عمل آورد.
انتهای خبر/166312/
- اصلاح ساختار دیپلماسی اقتصادی بدون سند راهبردی ممکن نیست
- بخش خصوصی میتواند نجات دهنده اقتصاد کشور باشد
- محدودیت تردد در آزادراه تهران-شمال/ترافیک سنگین در چالوس
- آتا:هوا گرم بود، بار مسافران مشهد را ارسال نکردیم
- توسعه اقتصادی در منطقه خلیجفارس جایگزین نگاه امنیتی شده است/ امیدواریم شاهد افزایش سهم ایران در تجارت با عربستان باشیم
- تلاش برای قطع وابستگی به دلار و تقویت اقتصاد ملی
- دیپلماسی اقتصادی باید با برنامه اقدام و اجرا همراه باشد
- معینهای اقتصادی کرمان برای کمک به حوزه میراث فرهنگی، مجددا فعال شوند
- آمارسازی به واگذاری زمین قانون جوانی جمعیت تهران رسید؟
- هواشناسی ایران 1404/3/1؛ هشدار ناپایداری جو در 16 استان
- سرمایه اجتماعی بزرگترین پشتوانه نظام است؛ روابط عمومیها باید صدای مردم باشند
- ادامه برخورد با اراذل با جدیت/کاهش33درصدی شرارت در تهران
- برگزاری امتحانات نهایی با سؤالات بریل؛ وعدهای که عملی شد
- تقویت مشارکت اجتماعی، کاهش آسیبها را به دنبال دارد
- همکاری داروخانهها با پلتفرمهای فروش اینترنتی دارو ممنوع شد
- قاچاق بیش از 3میلیون لیتر سوخت با جعل کارت سوخت
- لزوم جلوگیری از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی/ تاکید بر شناخت پدیدهها و ارائه راهکار به دستگاههای اجرایی
- تشکیل جلسه قرارگاه اجتماعی کلانشهر تهران در منطقه ۱۰
- آیا معاونت علمی توانایی راهبری "هوش مصنوعی" را دارد؟
- رد مرز 300 هزار مهاجر غیرقانونی از تهران در سال گذشته