چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵
الأربعاء ٢٦ ذی‌القعده ١٤٤٧
Wednesday 13 May 2026
متن خبر

جنجال بر سر توافق‌های مالی وزارت دادگستری آمریکا با ماموران اف‌بی‌آی

چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵
جنجال بر سر توافق‌های مالی وزارت دادگستری آمریکا با ماموران اف‌بی‌آی
نماینده دموکرات کنگره آمریکا، وزارت دادگستری این کشور را متهم کرد که میلیون‌ها دلار از بودجه عمومی را در قالب توافق‌های مالی به ماموران تعلیق‌شده FBI که با اتهامات سوءرفتار مواجه بوده‌اند، پرداخت کرده است.

به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از آگاهتولی، «جیمی راسکین» نماینده دموکرات کنگره آمریکا اعلام کرد وزارت دادگستری این کشور میلیون‌ها دلار به ماموران تعلیق‌شده اف‌بی‌آی که به سوءرفتار متهم بوده‌اند، پرداخت کرده است.

راسکین در نامه‌ای خطاب به «تاد بلانچ» سرپرست دادستان کل آمریکا نوشت: «به اطلاع ما رسیده که شما از جایگاه خود برای اعطای نامناسب پول دولت به عوامل سیاسی و چاپلوسان دونالد ترامپ استفاده کرده‌اید؛ اقدامی که با توافق‌های مالی فاسد چند میلیون دلاری برای مقام‌های بدنام مرتبط با ترامپ آغاز شده است.»

او در این نامه به چندین توافق مالی اشاره کرد و خواستار ارائه جزئیات بیشتر درباره این پرداخت‌ها شد.

از جمله موارد مطرح‌شده، توافق با ماموری بود که پس از خودداری از تحقیق درباره یک گروه ملی‌گرای سفیدپوست تنبیه شده بود و همچنین ماموری که متهم شده بود در جریان حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا در منطقه ممنوعه حضور داشته است.

«تریستان لیویت» وکیل این ماموران، توصیف راسکین از پرونده‌ها را رد کرد و انتقاد‌های او را «بیشتر شبیه عصبانیت کودکانه تا نظارت جدی کنگره» دانست؛ موضوعی که روزنامه واشنگتن‌پست نیز به آن اشاره کرده است.

چندین مورد از پرداخت‌های مورد اشاره راسکین مربوط به مامورانی است که به‌صورت علنی ادعا کرده‌اند تعلیق آنها ناشی از سوگیری سیاسی در وزارت دادگستری در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن بوده است.

راسکین گفت در چند پرونده، پیش از آنکه ادعا‌های این ماموران در دادگاه مطرح یا به‌طور کامل در روند داخلی رسیدگی انضباطی اف‌بی‌آی بررسی شود، وزارت دادگستری با پرداخت غرامت موافقت کرده است.

او که عالی‌ترین عضو دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا محسوب می‌شود، نوشت: «این چک‌ها چیزی جز کمک مالی و پرداخت سیاسی نیست.»

راسکین همچنین افزود: «وزارت دادگستری و اف‌بی‌آی تاکنون چندین میلیون دلار از پول مالیات‌دهندگان را به ماموران و کارمندانی پرداخت کرده‌اند که وظایف حرفه‌ای و قانونی خود را نقض کرده‌اند.»

در این نامه آمده است پنج مامور مورد اشاره در مجموع بیش از ۲۳۰ هزار دلار دریافت کرده‌اند. برخی از آنها همچنین حقوق معوقه‌ای دریافت کرده‌اند که در بعضی موارد به صد‌ها هزار دلار می‌رسیده است.

راسکین تأکید کرد توافق‌های مالی دیگری نیز وجود داشته که در نامه به‌طور مشخص به آنها اشاره نشده است.

تمام پنج توافقی که راسکین روز سه‌شنبه به آنها اشاره کرد، پیش‌تر در ماه اوت توسط «تریستان لیویت» و سازمان «Empower Oversight» اعلام شده بود؛ نهادی که در مذاکرات با وزارت دادگستری و اف‌بی‌آی نمایندگی بسیاری از ماموران تعلیق‌شده را بر عهده داشت.

انتهای خبر/248337/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر