دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵
الاثنين ٢٢ جمادی‌الاولی ١٤٤٨
Monday 02 November 2026
متن خبر

پیشتازی شکننده دموکرات‌ها در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای سنا/ افت محبوبیت ترامپ در سایه بحران‌های اقتصادی

دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵
پیشتازی شکننده دموکرات‌ها در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای سنا/ افت محبوبیت ترامپ در سایه بحران‌های اقتصادی
تازه‌ترین نظرسنجی مشترک روزنامه نیویورک تایمز و دانشگاه سینا نشان می‌دهد که حزب دموکرات در آستانه برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، در چندین ایالت کلیدی از رقبای جمهوری‌خواه خود پیش افتاده است، هرچند تحلیلگران این برتری را با توجه به خطاهای آماری شکننده می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری آگاه به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، بر اساس این نظرسنجی که نتایج آن روز یکشنبه منتشر شد، دموکرات‌ها در رقابت‌های ایالتی موفق شده‌اند در میشیگان با اختلاف ۱۱ درصد، در تگزاس با ۷ درصد، در ایالت مین با ۶ درصد، در کانزاس و اوهایو با ۵ درصد، در آلاسکا با ۲ درصد و در آیووا با ۱ درصد از نامزد‌های حزب جمهوری‌خواه پیشی بگیرند. با این حال، روزنامه هیل در تحلیل این داده‌ها خاطرنشان کرد که تنها دو نامزد دموکرات، یعنی عبدالسید در میشیگان و جیمز تلریکو، اختلاف آرایی فراتر از محدوده خطای آماری دارند و در پنج رقابت دیگر، وضعیت دو حزب از نظر آماری نزدیک و مساوی ارزیابی می‌شود.

این نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که دموکرات‌ها به دنبال فرصتی نادر برای تصاحب کرسی‌های بیشتر در سنا هستند؛ به طوری که مؤسسه «دیسیژن دِسک» شانس پیروزی این حزب در انتخابات سنا را ۶۲ درصد برآورد کرده است. رونق نسبی موقعیت دموکرات‌ها عمدتاً ناشی از کاهش محبوبیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و نارضایتی عمومی از هزینه‌های بالای زندگی است. تشدید تورم داخلی که ریشه در جنگ‌های اخیر از جمله درگیری با ایران و همچنین سیاست‌های تعرفه‌ای دولت در قبال کانادا دارد، به همراه نگرانی پیرامون صلاحیت برخی نامزدها، فضا را برای پیشروی دموکرات‌ها فراهم کرده است.

روند غالب در این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رأی‌دهندگان مستقل نقش پررنگی در پیشتازی نامزد‌های دموکرات ایفا کرده‌اند. برای نمونه، سناتور شرود براون در اوهایو با اختلاف ۹ درصد و تروی جکسون در مین با ۱۱ درصد از رقبا جلوترند، در حالی که جیمز تلریکو توانسته است با اختلاف چشمگیر ۳۰ درصدی در میان رأی‌دهندگان مستقل، از رقیب جمهوری‌خواه خود یعنی پاکستون پیشی بگیرد.

این نظرسنجی‌ها در فاصله زمانی میان ۲۳ اکتبر تا اول نوامبر (یک تا ۱۰ آبان) با مشارکت نمونه‌های آماری مختلف در هفت ایالت کلیدی انجام شده است؛ از جمله ۶۱۰ نفر در آلاسکا با ضریب خطای ۴.۳ درصد، ۷۰۵ نفر در آیووا با خطای ۴.۴ درصد، ۷۳۶ نفر در کانزاس با خطای ۴.۱ درصد، ۷۱۴ نفر در مین با خطای ۴.۳ درصد، ۱۰۱۱ نفر در میشیگان با خطای ۳.۶ درصد، ۷۱۷ نفر در اوهایو با خطای ۴.۲ درصد و ۱۲۱۵ نفر در تگزاس با ضریب خطای ۳.۳ درصد. انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا در تاریخ سوم نوامبر (۱۲ آبان) برگزار می‌شود و با توجه به اینکه در نیمه دوره ریاست‌جمهوری قرار دارد، به عنوان یک همه‌پرسی سرنوشت‌ساز برای ارزیابی عملکرد دولت مستقر تلقی می‌شود.

انتهای خبر/286589/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر