جمعه ۲۸ فروردین ۱۴۰۵
الجمعة ٢٩ شوال ١٤٤٧
Friday 17 April 2026
متن خبر

آمادگی پنتاگون برای سناریوی مداخله در کوبا

پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۵
آمادگی پنتاگون برای سناریوی مداخله در کوبا
دو مقام مطلع به «یو‌اس‌ای تودی» گفتند وزارت دفاع آمریکا برنامه‌ریزی نظامی را تسریع کرده تا در صورت دستور احتمالی ترامپ برای مداخله در کوبا، آمادگی لازم فراهم باشد.

به گزارش خبرگزرای آگاه به نقل از «یو‌اس‌ای تودی»، دو مقام آگاه در دولت آمریکا که نخواستند نامشان فاش شود، اعلام کردند وزارت دفاع این کشور روند برنامه‌ریزی‌های نظامی را سرعت بخشیده است تا در صورت صدور دستور مداخله در کوبا از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آمادگی لازم وجود داشته باشد.

این روزنامه نوشت تشدید این اقدامات نشان‌دهنده افزایش تنش‌های اخیر میان واشنگتن و هاوانا است؛ تنش‌هایی که از ژانویه گذشته و پس از آن آغاز شد که دولت ترامپ در چارچوب کارزاری برای اعمال فشار سیاسی بر کوبا، انتقال محموله‌های نفت به این کشور را محدود کرد.

با وجود این تنش‌ها، دو کشور اذعان دارند که در مراحل اولیه جست‌وجوی راه‌حلی برای خروج از بحران قرار دارند. «یو‌اس‌ای تودی» پیش‌تر در مارس گزارش داده بود که واشنگتن و هاوانا درباره یک توافق اقتصادی احتمالی که می‌تواند روابط دوطرف را گرم‌تر کند، در حال تبادل نظر بوده‌اند.

هم‌زمان با تمرکز دولت آمریکا بر جنگ علیه ایران و افزایش تنش‌ها در غرب آسیا، سطح اختلافات واشنگتن و هاوانا نیز در هفته‌های اخیر بالا گرفته است. ترامپ اخیراً مدعی شده که «به‌زودی افتخار گرفتن کوبا» را خواهد داشت و افزود: «ممکن است کوبا را بگیرم یا آزاد کنم؛ فکر می‌کنم هر کاری بخواهم می‌توانم انجام دهم.» او همچنین گفت که پس از «اتمام کار با ایران» ممکن است به سراغ کوبا برود.

در مقابل، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهور کوبا در گفت‌وگویی با «نیوزویک» تأکید کرده است که کشورش در صورت هرگونه اقدام نظامی آمریکا «آماده مبارزه و دفاع» خواهد بود.

انتهای خبر/240852/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر