چهارشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
الأربعاء ١٢ ذی‌القعده ١٤٤٧
Wednesday 29 April 2026
متن خبر

جنگ تحمیلی سوم، ایران را در مسیر تحول تمدنی قرار داد/ دشمن با حمله به دانشگاه‌ها، استیصال خود را به نمایش گذاشت

چهارشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
جنگ تحمیلی سوم، ایران را در مسیر تحول تمدنی قرار داد/ دشمن با حمله به دانشگاه‌ها، استیصال خود را به نمایش گذاشت
سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان، جنگ تحمیلی سوم را نقطه عطفی در مسیر تحول تمدنی ایران ارزیابی و تأکید کرد که حملات وحشیانه دشمن به مراکز علمی و دانشگاه‌های کشور، چیزی جز به تصویر کشیدن استیصال و درماندگی آگاهن در برابر اقتدار ایران نبوده است.

در دومین همایش ملی «آقای نادر ۲» که با هدف ترسیم چشم‌انداز آینده ایران در بستر تحولات جهانی و با حضور جمعی از برجسته‌ترین اندیشمندان، فیلسوفان و تحلیلگران کشور برگزار شد، خبرنگار آگاه با محسن پاک‌آئین، سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان، گفت‌وگویی جامع و راهبردی درباره ابعاد گوناگون جنگ اخیر و تأثیرات آن بر جایگاه ملی و بین‌المللی ایران انجام داد. آنچه در ادامه می‌خوانید، مشروح این مصاحبه است.

آمریکا دچار خطای محاسباتی شد و قدرت نظامی ایران را ناشناخته گرفت

محسن پاک‌آئین، سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان، در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: واقعیت این است که تجاوز آمریکا به جمهوری اسلامی ایران که همراه با رژیم صهیونیستی انجام شد، تحولات متعددی را در حوزه‌های مختلف ایجاد کرد. نخست در حوزه نظامی بود که کاملاً آمریکا به این جمع‌بندی رسید که دچار خطای محاسباتی شده و قدرت نظامی ایران را ناشناخته گرفته بود.

وی افزود: نیرو‌های مسلح ایران، سپاه مقتدر و ارتش سلحشور ایران، در حوزه‌های آفندی و پدافندی کاملاً موفق بودند و در بخش‌های دریایی و هوایی قدرتمندانه عمل کردند.

مدیریت تنگه هرمز، مهمترین دستاورد راهبردی جنگ بود

پاک‌آئین در ادامه به مهمترین دستاورد نظامی جنگ اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین دستاورد، غیر از ضربات سنگینی که به رژیم صهیونیستی و منافع آمریکا در منطقه وارد شد، مدیریت تنگه هرمز بود. جمهوری اسلامی ایران موفق شد این تنگه بسیار مهم و راهبردی را در جهت منافع ملی و حقوق ملت ایران کنترل کند و تنها تردد محدود برای کشتی‌های ایرانی و دوستان ایران تاکنون انجام شده است.

وی تصریح کرد: این اقدام دستاوردی کلان محسوب می‌شود که پیامدهای آن در روند افزایش قیمت انرژی در بازارهای جهانی و بروز مشکلات ساختاری برای کشورهای صنعتی قابل رصد است. بر همین اساس، سازوکار دریافت کارمزد خدماتی که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به شناورهای عبوری ارائه می‌دهند(شامل تأمین امنیت ترابری دریایی، صیانت از زیست‌بوم آبی و راهنمایی کشتی‌های متوقف‌شده به بنادر ایران) عملیاتی شده است. این دریافت بهای خدمت، ظرفیت آن را دارد تا به‌عنوان اهرمی کارآمد در خنثی‌سازی تحریم‌های یک‌جانبه و ظالمانه علیه کشور ایفای نقش نماید.

ملت ایران یکپارچه در برابر دشمن ایستاد و جهان را متحیر کرد

سفیر اسبق ایران در آذربایجان با اشاره به ابعاد مردمی و اجتماعی جنگ، بیان کرد: در بعد مردمی، ما شاهد این بودیم که از همان روز اول، ملت ایران یکپارچه به حمایت از نیرو‌های مسلح ایستادند. بیش از پنجاه روز می‌گذرد، هر شب و روز‌هایی که اعلام می‌شوند، به میدان می‌آیند و حمایت می‌کنند. این اتفاق، چشم دنیا را خیره کرده و مردم جهان را متحیر ساخته است از این حمایتی که مردم ایران از کشور خودشان انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: در این ارتباط، دشمن هم دچار خطای محاسباتی شده بود و تصور می‌کرد ملت ایران اینگونه عمل نخواهد کرد.

ضربات بی‌سابقه به گروه‌های ضد انقلاب و دستگیری جاسوسان آمریکا

آمریکا در اجماع‌سازی علیه ایران ناکام ماند

پاک‌آئین با نگاهی کلی به مجموعه تحولات، تصریح کرد: در مجموع، تحلیل دستاورد‌های جنگ تحمیلی سوم یا جنگ رمضان، بسیار گسترده‌تر از این است. ولی در مجموع باید گفت که ایران در این نبرد، دست برتر را داشت.

حمله به بیش از پنجاه دانشگاه، نشانه استیصال و ناامیدی دشمن بود

سفیر اسبق ایران در آذربایجان در پاسخ به پرسشی دربارهٔ هدف حملات به مراکز علمی و دانشگاه‌ها اظهار کرد: جنگ قواعد و مقررات خاص خود را دارد. بر اساس حقوق بین‌الملل و اصول انسانی، کشورها موظف‌اند از حمله به اماکن غیرنظامی، به‌ویژه مراکز علمی و آموزشی، پرهیز کنند؛ چرا که دانشگاه‌ها از مصونیت ویژه‌ای برخوردارند. حملاتی که رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به بیش از پنجاه دانشگاه در ایران انجام دادند، نشان‌دهندهٔ استیصال و بن‌بست راهبردی آن‌ها بود؛ زیرا در میدان عمل به دستاوردی نرسیدند، ناچار به هدف‌قرار دادن مراکز غیرنظامی، شهروندان بی‌گناه و نهادهای علمی روی آوردند.

وی افزود: این اقدام به‌وضوح نشان می‌دهد کشورهایی که ادعای تمدن‌سازی و حمایت از علم و فناوری دارند، خود نقض‌کنندهٔ همین اصول هستند. این حملات از سوی نهادهای بین‌المللی، مراکز علمی و دانشگاهی جهان و همچنین اساتید ایران و سایر کشورها محکوم شد و لکهٔ ننگ دیگری بر کارنامهٔ رژیم صهیونیستی افزود.

جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه مذاکره را ترک نکرده است

انتهای خبر/244329/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر