دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
الاثنين ٢٤ ذی‌القعده ١٤٤٧
Monday 11 May 2026
متن خبر

افزایش تناقض‌گویی لندن؛ صدور مجوز‌های تازه تسلیحاتی برای رژیم صهیونیستی در سایه تعلیق‌های نمایشی

دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
افزایش تناقض‌گویی لندن؛ صدور مجوز‌های تازه تسلیحاتی برای رژیم صهیونیستی در سایه تعلیق‌های نمایشی
لندن در تناقضی آشکار با تعلیق اعلامی صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی، مجوز تازه‌ای به ارزش ۱۱.۸ میلیون دلار برای ارسال فناوری‌های هدف‌گیری به تل‌آویو صادر کرده است؛ اقدامی که نهاد‌های ناظر آن را «حفره قانونی» برای انتقال غیرمستقیم تسلیحات خواندند.

به گزارش خبرگزاری آگاه، در حالی که موج انتقاد‌های بین‌المللی از حمایت‌های تسلیحاتی بی‌وقفه غرب از رژیم صهیونیستی روزبه‌روز شدت می‌گیرد، یک نهاد نظارتی ضد جنگ در انگلیس فاش ساخت که دولت لندن بدون هیچ مانع جدی، مجوز‌های تازه‌ای برای صادرات تجهیزات نظامی و فناوری‌های حساس هدف‌گیری به تل‌آویو صادر کرده است.

«کمپین مبارزه با تجارت سلاح» در انگلیس با اعلام این خبر، تأکید کرده که وزارت تجارت و بازرگانی این کشور علیرغم اعلام محدودیت‌های پیشین، همچنان به صدور مجوز‌های جدید برای ارسال اقلام نظامی به رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد. بر اساس این گزارش، یکی از مهم‌ترین مجوز‌های صادره شامل «قطعات و فناوری‌های مرتبط با سامانه‌های هدف‌گیری» به ارزش تقریبی ۱۱.۸۵ میلیون دلار است که نقشی کلیدی در افزایش دقت حملات هوایی ایفا می‌کند.

طبق داده‌های منتشر شده در ۳۰ آوریل، مجموع صادرات نظامی انگلیس به رژیم صهیونیستی در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۵ به حدود ۲۷.۹ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که دولت لندن از سپتامبر ۲۰۲۴ به بهانه نگرانی از استفاده این تسلیحات در جنگ غزه، بخشی از صادرات خود را به طور رسمی تعلیق کرده بود.

وب‌سایت خبری میدل ایست مانیتور نیز در گزارشی اعلام کرده که برجسته‌ترین مجوز صادرشده، یک «مجوز نامحدود صادراتی» برای تجهیزات و فناوری‌های سامانه‌های هدف‌گیری است؛ همان بخشی که پیشتر مشمول محدودیت‌های رسمی لندن اعلام شده بود.

در واکنش به انتقاد‌های گسترده، وزارت تجارت و بازرگانی انگلیس ادعا کرده است که این تجهیزات برای «بازصادرات» از سرزمین‌های اشغالی در نظر گرفته شده و رژیم صهیونیستی استفاده‌کننده نهایی آنها نیست. با این حال، کمپین مبارزه با تجارت سلاح این توضیح را صرفاً یک «حفره قانونی» توصیف کرده و هشدار داده است که چنین سازوکاری، راه را برای انتقال غیرمستقیم تجهیزات نظامی به نهاد‌های عملیاتی رژیم صهیونیستی هموار می‌سازد.

این نهاد نظارتی تأکید کرده است که دولت انگلیس تاکنون هیچ سند معتبر و شفافی مبنی بر وجود سازوکار نظارتی مؤثر بر سرنوشت نهایی این تجهیزات پس از خروج از خاک این کشور ارائه نداده است.

در بخش دیگری از این گزارش به پرونده افشاشده در مارس ۲۰۲۵ اشاره شده که نشان می‌داد یکی از شرکت‌های وابسته به «البیت سیستمز» -از غول‌های صنایع نظامی رژیم صهیونیستی- به مدت ۱۸ ماه قطعات پهپادی به تل‌آویو ارسال کرده است؛ در حالی که بر اساس مجوز اولیه، مقصد نهایی این تجهیزات رسماً رومانی اعلام شده بود.

این تحولات در حالی رقم می‌خورد که جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و لبنان همچنان ادامه داشته و بار دیگر بحث داغ نقش کشور‌های غربی در تأمین تسلیحات مرگبار و پیامد‌های انسانی فاجعه‌بار آن را در محافل سیاسی، حقوق بشری و رسانه‌ای اروپا به صدر اخبار بازگردانده است.

انتهای خبر/247618/

اخبار اقتصادی
آژانس مسافرتی سلام پرواز ایرانیان
اخبار اجتماعی
فروشگاه اینترنتی سفیر